Binaire Opties Portal

Banco de Madrid sluit deuren

Banco de Madrid sluit deuren

Spaanse bank leeggehaald door klanten

Een slecht nieuwsbericht over het moederbedrijf van Banco de Madrid heeft er in 11 klap voor gezorgd dat de bank op het randje van de afgrond staat. Het einde lijkt in zicht voor de Spaanse bank, na een bericht over witwaspraktijken.

Witwaspraktijken

Vorige week kwam het bericht in de media, dat het Amerikaanse ministerie het moederbedrijf van Banco de Madrid, Banca Privada d’Andorra (BPA), beschuldigt van witwassen. Onmiddellijk begonnen klanten van de Madrileense bank hun geld weg te halen. In enkele dagen werd er zoveel geld opgenomen, dat de bank zich genoodzaakt zag om alle activiteiten te staken en uitstel van betaling aan te vragen.

Sinds 2003

De positie van Banco de Madrid is sterk verslechterd, zo laat de Banco de España, ofwel de Spaanse Centrale Bank, weten. De zogeheten bankrun is deels gedekt door het depositogarantiestelsel. Spaartegoeden die meer dan 100.000 euro bedragen, vallen echter buiten de garantieregeling. Sinds 2003 is er niet meer een Spaanse bank omgevallen. Banco de Madrid is sinds 2011 in handen van BPA, toen de Andorrese bank de Spaanse onderneming kocht. In september vorig jaar zag het er nog goed uit voor de bank. Toen bedroeg het totaal aan bezittingen op de balans nog 1,8 miljard euro. Het totaal aan spaardeposito’s kwam uit op 1,6 miljard euro. Daarnaast beheerde de bank nog ongeveer 4 miljard euro aan vermogen van beleggingsfondsen.

Criminele organisaties

BPA, het moederbedrijf van Banco de Madrid, bevindt zich in Andorra, een dwergstaatje in de Pyreneeën. Volgens het Amerikaanse ministerie van Financiën is deze bank er primair om geld wit te wassen. De bank zou miljoenen dollars hebben weten door te sluizen naar verschillende partijen. Daaronder zitten ook Russische en Chinese criminele organisaties. Voor deze witwaspraktijken zou de Andorrese bank geholpen zijn door 4 bijkantoren in de VS. Joan Pau Miquel Prats, de bestuursvoorzitter van BPA, werd vrijdag al door de autoriteiten van Andorra in de kraag gevat in deze zaak.

Lees meer over binaire opties op banken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>