Binaire Opties Portal

TMG verkoopt groot deel dochterbedrijf Keesing

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft een groot deel van dochterbedrijf Keesing van de hand gedaan. De aandelen in Keesing worden verkocht aan een samenwerkingsverband, dat samen met investeerder Ergon wordt gevormd. In dit samenwerkingsverband krijgt het moederbedrijf van De Telegraaf een belang van 30 procent. Meer over de verkoop van Keesing door Telegraaf Media Groep, lees je op deze pagina.

 

150 miljoen euro voor de puzzeldochter

Keesing is een bedrijf dat verschillende soorten puzzelboekjes uitgeeft, waaronder Denksport, Jan Meulendijks en 10 voor Taal. Het bedrijf geeft in totaal meer dan 500 verschillende puzzelboekjes uit. Met dit grote portfolio is Keesing een van de grootste uitgeverijen van Europa op het gebied van puzzelboekjes. De puzzeldochter van TMG is gewaardeerd op 150 miljoen euro in de overeenkomst tussen TMG en het nieuwe samenwerkingsverband.

 

TMG wil de opbrengst van 150 miljoen euro door de verkoop van Keesing onder andere gebruiken om bankleningen af te lossen. Ook ontstaat er door de verkoop van Keesing meer ruimte voor de financiering van de bedrijfsvoering en de toekomstplannen van het mediabedrijf, dat onlangs overgenomen is door het Vlaamse Mediahuis.

Transactie wordt snel afgerond

Telegraaf Media Groep heeft zelf bekend gemaakt de deal snel af te willen ronden. Het bedrijf spreekt zelf over een deadline van ongeveer twee maanden. Dit betekent dat Keesing al binnen twee maanden officieel verkocht zal worden voor 150 miljoen euro. Wel moeten de aandeelhouders van TMG de verkoop van Keesing nog goedkeuren. TMG verwacht zelf dat hier geen problemen bij zullen ontstaan en dat de aandeelhouders van het bedrijf de verkoop gewoon goed zullen keuren.

 

Overigens blijft TMG hierna nog wel betrokken bij Keesing, aangezien het bedrijf nog altijd een belang van 30 procent heeft. Het bedrijf houdt dan ook een zetel in de aandeelhoudersvergadering van het puzzelboekjes bedrijf.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating