Binaire Opties Portal

Talpa verhoogt bod op Telegraaf Media Groep

Mediabedrijf Talpa heeft het bod op Telegraaf Media Groep of TMG verhoogd van 5,90 euro naar 6,35 euro per aandeel. Dit heeft het investeringsbedrijf van mediamagnaat John de Mol zelf bekend gemaakt. Het nieuwe bod is een premie van ongeveer 8 procent ten opzichte van het voorgenomen bod van 5,90 euro per aandeel van het Vlaamse Mediahuis en VP Exploitatie, een investeringsmaatschappij.

Mediahuis en VP Exploitatie: bod is kansloos

Mediahuis en VP Exploitatie hebben al vrij snel gereageerd op het hogere bod van Talpa op TMG. Zij noemen het nieuwe bod ‘niet realistisch’ en stellen dat ieder bod van Talpa in feite kansloos is. Dit zeggen zij omdat het geen meerderheid kan halen. “Een bod van Mediahuis en VP Exploitatie is het enige bod met zekerheid op een succesvolle afronding.” Wel staan de bedrijven open voor een samenwerking met Talpa.

 

Talpa: TMG moet los onderdeel worden

John de Mol heeft al wat plannen gemaakt voor de overname van TMG. Hij wil dat het bedrijf een los onderdeel wordt van Talpa, met geheel eigen merken, een eigen directie en onafhankelijke redactieraden. Of hij dit plannetje ook echt uit kan voeren, is nog maar de vraag. Op dit moment is het nog onduidelijk wat er nu met TMG gaat gebeuren, aangezien John de Mol zijn aandelen in het bedrijf niet wil verkopen en Mediahuis en VP Exploitatie meer aandelen hebben die zij ook niet kwijt willen.

 

TMG zegt niet veel over het nieuwe bod van Talpa. Het bedrijf geeft aan ‘het hogere bod van Talpa en de reactie van Mediahuis en VP Exploitatie ter kennisgeving te hebben aangenomen’. De zegsman van het bedrijf wil verder geen commentaar geven op het hogere bod en de strijd tussen Talpa en Mediahuis met VP Exploitatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating