Binaire Opties Portal

Skoda bijzonder succesvol

Er is een tijd geweest dat Volkswagen en Audi heel nadrukkelijk de succesvolste merken waren binnen het VAG concern. Die tijd is voorbij, want zustermerk Skoda laat op dit moment een veel grotere groei zien.

 

Recordkwartaal voor Skoda

Skoda komt uit Tsjechië en wist in het eerste kwartaal van 2017 een nieuw verkooprecord neer te zetten. Het bedrijf wist maar liefst 283.500 auto’s te verkopen. De maand maart sprong er bovendien uit. In deze maand verkocht Skoda meer auto’s dan het merk ooit in een maand had gedaan. Er kwamen toen 108.500 Skoda’s bij een nieuwe eigenaar terecht.

 

Duitsland, Europa en China

Skoda ligt in Europa goed in de markt. Met name de Duitsers kopen hem graag. Buiten Europa is het automerk vooral in China favoriet. Bijna 67.000 modellen gingen in het eerste kwartaal naar dit land toe, waarvan bijna 22.000 in de maand maart.

 

Veel populaire modellen bij Skoda

Skoda blijkt een goede modelstrategie te kunnen neerzetten. Het relatief jonge type Rapid is populair. Daarnaast doen de grote Superb en kleinere Fabia het heel goed. Ook op het gebied van de SUV wist het merk een krachtig segment te ontwikkelen. Deze maand bracht Skoda de nieuwe Kodiaq op de markt. Ook komt er binnenkort een opvolger voor het model Yeti. Voor de Chinese markt zal zowel deze opvolger als een coupé-versie van de Kodiaq in China zelf worden gebouwd. Daarnaast is men bij Skoda bezig met het ontwikkelen van een compacte SUV. Deze moet de concurrentie aangaan met modellen als de Renault Captur, Opel Mokka en Ford Ecoport.

 

Ook Seat in de lift

Wie dacht dat Skoda niet aan het elektrische segment denkt; ook dat zal eraan komen. Maar eerst wil Skoda het maximale verdienen aan haar uitgebreide SUV-segment. Naast Skoda is op dit moment het andere VAG-zustermerk Seat erg populair. Ruim 14 procent meer Seat’s werden er in het eerste kwartaal verkocht, waarmee Seat uiteindelijk de grootste stijger werd binnen de VAG-groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating