Binaire Opties Portal

Royal Bank of Scotland: al 9 jaar verlies

Royal Bank of Scotland of RBS heeft de cijfers voor 2016 bekend gemaakt. Uit deze cijfers is gebleken dat de bank voor het negende jaar op rij verlies heeft gemaakt. Dit komt onder andere door hoge juridische kosten voor Royal Bank of Scotland en herstructureringslasten. De bank wil de kosten de komende jaren fors verlagen, zodat Royal Bank of Scotland eindelijk weer winstgevend kan worden.

 

Negen jaar verlies voor Royal Bank of Scotland: de cijfers

De cijfers van 2016 laten zien dat het niet al te best gaat met Royal Bank of Scotland, net zoals de acht jaar ervoor. Het nettoverlies van de bank voor het jaar 2016 bedroeg 7 miljard pond (8,3 miljard euro), terwijl het nettoverlies van de bank het jaar daarvoor nog 2 miljard pond bedroeg. Het hogere nettoverlies wordt onder andere veroorzaakt door kosten die de bank uit moest trekken voor een reeks juridische kwesties, waaronder de verkoop van Amerikaanse rommelhypotheken.

 

Ook werden er veel banen geschrapt bij Royal bank of Scotland. Dit komt omdat RBS bezig is om zijn buitenlandse activiteiten af te bouwen en zich weer vooral op de Britse markt te richten. Uiteindelijk levert dit een kostenbesparing op, maar het ontslaan van medewerkers kost uiteraard wel geld.

 

Verlies sinds het jaar 2008

Analisten schrikken niet meer van de rode cijfers van Royal Bank of Scotland. Dit komt omdat de bank al vanaf het jaar 2008 verlies maakt, nu negen jaar op een rij. Sinds 2008 heeft de bank maar liefst 58 miljard pond verloren, onder andere door de economische crisis. Tijdens de crisis moest de bank zelfs gered worden van de ondergang met tientallen miljarden aan staatssteun. Hierdoor is Royal Bank of Scotland voor het grootste deel in handen van de Britse overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating