Binaire Opties Portal

Peugeot krijgt garanties van Britse overheid vanwege Brexit

De Britse overheid heeft het bedrijf PSA Group, de eigenaar van automerk Peugeot, enkele garanties geboden over de toegang van automarkers in het Verenigd Koninkrijk tot de Europese Unie. De regering probeert op deze manier de Britse activiteiten van het automerk Opel te beschermen bij een mogelijke overname door Peugeot.

 

Opel en Peugeot: in gesprek over een overname

De eigenaar van Opel voert op dit moment gesprekken met het Franse autobedrijf Peugeot over de verkoop van Opel. Op dit moment hoort Opel nog bij het Amerikaanse autobedrijf General Motors, maar dit bedrijf wil Opel wel verkopen aan het Franse autobedrijf.

 

Britten willen Opel niet kwijt

In het Verenigd Koninkrijk werkt Opel onder de merknaam Vauxhall. Het bedrijf heeft er enkele productielocaties, die het Verenigd Koninkrijk niet kwijt wil. Toch kan dit lastig worden, want het vertrek van de Britten uit de Europese Unie roept de vraag op hoe de automaker straks zaken moet doen in het Verenigd Koninkrijk, maar ook vanuit het Verenigd Koninkrijk met andere Europese landen.
Daarom heeft de Britse overheid Peugeot nu enkele garanties gegeven. Volgens de Financial Times gaat het om dezelfde garanties als de toezeggingen die autobedrijf Nissan heeft gekregen, op het moment dat het bedrijf moest bepalen hoe om te gaan met de Brexit van het Verenigd Koninkrijk. Toen beloofde de overheid onder andere dat er meerdere leveranciers van auto-onderdelen in het Verenigd Koninkrijk zouden blijven en dat onderzoek naar elektrische voertuigen zou worden ondersteund. Verder krijgen de autobedrijven geheel vrij en onbelast toegang tot de Europese markten.

 

Of Peugeot ook echt wil blijven met Opel, is nog maar de vraag. Eerst moet gekeken worden of Peugeot het autobedrijf echt overneemt. Gebeurt dit inderdaad, dan is het afwachten of het autobedrijf in het Verenigd Koninkrijk wil blijven met de garanties van de Britse overheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating