Binaire Opties Portal

Ik ben opgelicht door een boilerroom. Wat nu?

Een boilerroom is een ogenschijnlijk betrouwbare financiële instelling die allerlei effecten verkoopt om beleggers op te lichten. Een boilerroom kan verliesgevende aandelen verkopen (met de belofte van zeer hoge rendementen), maar de boilerroom kan ook aandelen verkopen die helemaal niet bestaan. Omdat boilerrooms vaak hele goede verkooppraatjes hebben en hoge rendementen beloven, zijn er nog altijd veel beleggers die door deze financiële instellingen opgelicht worden. Ben jij ook opgelicht door een boilerroom? Lees dan in dit artikel wat je nu moet doen. De tips die wij in dit artikel geven, zijn gebaseerd op het advies van de Autoriteit Financiële Markten en dus zeer betrouwbaar.

 

Meld de oplichtingspraktijk bij de AFM

De Autoriteit Financiële Markten controleert financiële instellingen en neemt maatregelen als een bepaalde instelling zich niet aan de regels houdt. Een boilerroom kan door de AFM zelf opgemerkt worden, maar vaak komt de oplichting pas aan het licht als een slachtoffer zich bij de AFM meldt. Ben jij slachtoffer geworden van een boilerroom waar je nog niets over kunt vinden op de website van de AFM? Dan is het belangrijk om hier melding van te maken, zodat de AFM op de hoogte is van de oplichtingspraktijk.

 

Doe aangifte van de oplichting

Oplichting is strafbaar, dus de oplichtingspraktijken van boilerrooms zijn ook strafbaar. Ben je opgelicht door een boilerroom, dan mag je hier altijd aangifte van doen bij de politie. Net zoals de AFM, kan de politie de oplichtingspraktijk nu verder onderzoeken. Je krijgt lang niet altijd je geld terug, maar het is in ieder geval goed om melding te maken van de oplichtingspraktijk bij het politiebureau.

 

Meld de oplichtingspraktijk bij de Fraudehelpdesk

Niet alleen de AFM en de politie houden zich bezig met boilerrooms, ook de Fraudehelpdesk is betrokken bij het herkennen en straffen van deze oplichtingspraktijken. Daarom meld je de oplichting niet alleen bij de AFM en de politie, maar ook bij de Fraudehelpdesk. Net zoals de AFM, kan de fraudehelpdesk andere beleggers waarschuwen voor het bedrijf waar jij door opgelicht bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating