Binaire Opties Portal

Moederbedrijf Burger King doet overname

Het Amerikaanse fastfoodbedrijf Restaurants Brands International (RBI), waar onder andere Burger King onder valt, heeft bekend gemaakt branchegenoot Popeyes Louisiana Kitchen over te nemen. Er werd al eerder melding gemaakt over gesprekken over een eventuele overname en toen werd ook al bekend dat deze gesprekken al in een ver stadium waren. Dit blijkt inderdaad het geval te zijn, want nu heeft RBI branchegenoot Popeyes officieel overgenomen.

 

Het bedrag van de overname

Met de overname van Popeyes is een flink bedrag gemoeid. Het gaat om een totaalbedrag van 1,8 miljard dollar, ruim 1,7 miljoen euro. De aandeelhouders van het fastfoodbedrijf Popeyes krijgen 79 dollar per aandeel uitgekeerd voor de overname.

 

Popeyes heeft een marktwaarde van 1,4 miljard dollar. Het bedrijf heeft 2600 restaurants in 27 landen, maar de meeste restaurants bevinden zich in de Verenigde Staten. Restaurant Brants International, waar onder andere Burger King en koffieketen Tim Hortons onder vallen, is ongeveer 25 miljard dollar waard. Ook is dit bedrijf veel actiever buiten de Verenigde Staten, met een groter internationaal netwerk.

 

De uitwerking van de overname

RBI heeft bekend gemaakt dat Popeyes het eigen management zal behouden. Wel zal het bedrijf gaan profiteren van de wereldwijde schaal van RBI, die Popeyes zelf nooit heeft gehad. Volgens RBI heeft het fastfoodbedrijf de ambitie om de komende jaren niet alleen snel te gaan groeien in de Verenigde Staten, maar ook daarbuiten. RBI wil het bedrijf hierbij gaan helpen. Popeyes zal zeker profiteren van de overname door RBI, want zonder het grote internationale netwerk van dit bedrijf is internationaal groeien toch lastiger. Het is dus niet zo vreemd dat de overname zo snel officieel geworden is, want hoogstwaarschijnlijk is Popeye zelf ook erg blij met de overname.

 

Of het hen ook echt gaat lukken om flink te groeien buiten de grenzen van de VS, is nog even afwachten. Door de overname door RBI zijn in ieder geval alle handvatten aanwezig om een flinke internationale groei mogelijk te maken.

 

Lees hier meer over Burger King.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating