Binaire Opties Portal

Luxemerk Jimmy Choo officieel in de etalage

Het luxemerk Jimmy Choo, die dure schoenen produceert en verkoopt, heeft zichzelf in de etalage gezet. Het bedrijf heeft hierover overeenstemming bereikt met investeerder JAB Luxury, dat ongeveer twee derde van de aandelen van Jimmy Choo in het bezit heeft. Het is niet zeker of het bedrijf echt verkocht gaat worden, maar de documenten voor het verkopen van Jimmy Choo zijn wel ingediend bij de Britse beursuitbater. Met een eventuele verkoop van het bedrijf, wil Jimmy Choo de ‘maximale waarde’ voor aandeelhouders creëren.

 

Aandeel Jimmy Choo al tijdje in de lift

Jimmy Choo debuteerde aan het einde van 2014 op de aandelenmarkt in Londen. De afgelopen tijd was een goede tijd voor het aandeel van Jimmy Choo, onder andere door een aantrekkende vraag naar luxe-items als schoenen en tassen. Niet alleen Jimmy Choo, maar ook branchegenoten van het luxemerk wisten van deze ontwikkeling te profiteren.

JAB Luxury zet ook Bally in de verkoop

JAB Luxury wil niet alleen van Jimmy Choo af, maar heeft nog een ander bedrijf in de verkoop gezet. Het gaat om het Zwitserse bedrijf Bally, dat ook door de investeerder in de etalage is gezet. JAB Luxury is wil zich in de toekomst meer richten op zijn groeiende koffie- en broodjesactiviteiten. De investeerder is onder andere eigenaar van koffiemerk Douwe Egberts (DE). Verder maakte de investeringsmaatschappij onlangs bekend de Amerikaanse uitbater van broodjeszaken Panera Bread over te nemen. Verder bezit de investeringsmaatschappij ook de bedrijven Keurig Green Mountain, Krispy Kreme Doughnuts en Peet’s Coffee & Tea.

 

Door Jimmy Choo en Bally op de markt te zetten, hoopt JAB Luxury zich meer op de koffie en broodjes niche te kunnen richten. Het is nog even afwachten of beide bedrijven ook echt verkocht worden. Door de goede resultaten van Jimmy Choo, is de kans op een goede afloop voor dit luxemerk wel groot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating