Binaire Opties Portal

Japans bedrijf bekent schuld in airbagschandaal

Takata, een Japans bedrijf dat auto-onderdelen produceert, heeft enkele dagen geleden voor de rechtbank in Amerika schuld bekend in een schandaal rondom defecte airbags. De schuldbekentenis kwam niet onverwacht, maar is onderdeel van de schikking met Amerikaanse autoriteiten. Het bedrag van deze schikking is vastgesteld op 1 miljard dollar, omgerekend ruim 944 miljoen euro.

 

Het airbagschandaal: wat is er gebeurd?

Takata is in moeilijkheden gekomen door een defect in het opblaasmechanisme van zijn airbags. Door dit defect blazen de airbags zich niet alleen op, maar kunnen ze ook ontploffen. Bij sommige bestuurders met Takata airbags is dit helaas gebeurd. Zij zijn dodelijk getroffen door stukjes metaal die met hoge snelheid door de auto werden geslingerd bij het ontploffen van de airbags. In totaal zijn er wereldwijd zestien sterfgevallen die aan de Takata airbags worden gelinkt. Elf van deze slachtoffers komen uit Amerika.

 

Een flinke schikking voor Takata

Een tijdje geleden heeft Takata een schikking getroffen om het airbagschandaal op te lossen. Volgens deze schikking moest het bedrijf niet alleen schuld bekennen in de rechtbank, maar ook een schadevergoeding betalen aan nabestaanden van overleden automobilisten die door de airbags van het bedrijf getroffen zijn. Van de schikking van een miljard dollar gaat ongeveer 850 miljoen dollar naar autofabrikanten als Honda en 125 miljoen dollar naar de nabestaanden van slachtoffers. Ook moet het bedrijf 25 miljoen boete betalen voor het gebruik van defecte airbags.

 

Nu er een schikking getroffen is, hoopt Takata het airbagschandaal af te kunnen ronden. Het bedrijf was voor het uitkomen van het schandaal op zoek naar een koper, maar deze zoektocht moest noodgedwongen worden stilgelegd. Nu er een schikking is en de juridische rompslomp langzaam zal verdwijnen, kan het bedrijf wel weer op zoek naar een koper. Of het bedrijf ook snel een koper zal vinden, is nog maar de vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating