Binaire Opties Portal

Griekse bierbouwer wil 100 miljoen euro van Heineken

Griekse bierproducent Macedonian Thrace Brewery wil maar liefst 100 miljoen euro ontvangen van bierbouwer Heineken. Het bedrijf heeft de claim bij de rechtbank in Amsterdam ingediend. Volgens de brouwer heeft Heineken misbruik gemaakt van zijn machtspositie in het land en daarom wil de bierbrouwer een vergoeding van 100 miljoen euro ontvangen.

 

Griekse brouwer: Heineken blokkeerde concurrentie

De claim komt officieel van Athenian Brewery, het Griekse dochterbedrijf van Heineken. Volgens Macedonian Thrace Brewery moet Heineken 100 miljoen euro betalen omdat de bierbrouwer jarenlang de concurrentie op de Griekse biermarkt wist te blokkeren. Dit deed Heineken volgens Macedonian Thrace Brewery door exclusieve deals te sluiten met winkeliers.

 

Macedonian Thrace Brewery stelt zijn groeipotentieel niet te kunnen bereiken door de acties van Heineken om de concurrentie in Griekenland te blokkeren. Daarom eist het bedrijf niet alleen dat de Nederlandse bierbouwer een vergoeding moet betalen voor het gemiste groeipotentieel en de gemiste inkomsten, maar ook dat het bedrijf wordt gedwongen te stoppen met de verstorende praktijken in de Griekse biermarkt.

 

Niet de eerste boete voor Heineken

Het is nog niet zeker of Heineken de claim ook echt moet betalen, maar het is in ieder geval niet de eerste keer dat Heineken een boete krijgt door activiteiten in de Griekse biermarkt. Zo moest het bedrijf in 2015 al een boete van ruim 31 miljoen euro betalen van de Griekse kartelautoriteit.

 

Overigens is Macedonian Thrace Brewery helemaal geen grote partij op de Griekse biermarkt. Het bedrijf produceert slechts 200.000 hectoliter per jaar, wat eigenlijk niet veel is in vergelijking met de 200 miljoen hectoliter bier die Heineken jaarlijks produceert. Het bedrijf heeft ongeveer 6 procent van de biermarkt in Griekenland in handen. Het is dus geen groot bedrijf, maar volgens de bierbrouwer zelf komt dit onder andere door de acties van Heineken. Deze acties zouden het bedrijf belemmerd hebben om verder te groeien.

Lees meer over Heineken op Wikipedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating