Binaire Opties Portal

Goede verwachtingen bij Hugo Boss

Hugo Boss kwam bij het publiceren van de jaarcijfers met goed nieuws voor het komende jaar. Dit was ook wel nodig, want de cijfers over het jaar 2016 waren niet al te rooskleurig.

Na stevige ingrepen meer winst

Het Duitse bedrijf verwacht veel van de reorganisatie die in volle gang is. Hierbij zullen stevige ingrepen niet worden geschuwd. Zo zullen winkels die onvoldoende renderen worden gesloten. Natuurlijk wordt ook bij Hugo Boss de online verkoop steeds belangrijker. Hier zal dan ook vol op worden ingezet. Van de maatregelen verwacht het bedrijf een fikse toename van de nettowinst. Een getal van 10 procent wordt hierbij genoemd.

Slecht afgelopen jaar

In het afgelopen jaar presteerde zowel de Chinese als de Amerikaanse markt slecht. Dit had tot gevolg dat de winst met 40 procent daalde tot 194 miljoen euro. Inmiddels maakt het bedrijf bekend dat het in China de vereiste omslag heeft gemaakt. De keuze voor het promoten van dameskleding werd teruggedraaid en in China werd een prijsverlaging doorgevoerd. Dit laatste veroorzaakte in dat land een omzetverhoging van zo’n 20 procent.

Nieuwe deelneming in Hugo Boss

De totale omzet over 2016 daalde bij Hugo Boss met 100 miljoen euro tot 2,7 miljard euro. Dit kwam overigens niet onverwacht en beantwoordde aan de voorspelling door analisten. De nieuwe topman Mark Langer verwacht over 2017 een stabiele omzet en een stijging van de winst. Intussen lijkt het erop dat de Belgische investeringsmaatschappij GBL (Groupe Bruxelles Lambert) een 3 procentsbelang in Hugo Boss heeft genomen. Bij GBL past een deelname in Hugo Boss bij andere fondsen die de beleggingsmaatschappij al bezit. Zo heeft GBL een belang in het Duitse Adidas en Britse Burberry. Ook wordt samengewerkt met  het Italiaanse Gaetano Marzotto dat een 10 procentsbelang in Hugo Boss bezit.

Nieuwe producten op de markt

Bij Hugo Boss staat de innovatie intussen niet stil. Zo zal op 23 maart 2017 in het Zwitserse Bazel de nieuwe smartwatch worden gepresenteerd. Het horloge zal draaien op Android Wear 2.0 en is ontwikkeld in samenwerking met Google. De horloges zullen in het najaar van 2017 op de markt komen. Eerst in de VS, Canada en Groot-Brittannië. Ze zullen onder andere ondersteuning bieden voor de betaaldienst Android Pay. Eerder op het programma stonden al de vier nieuwe lentegeuren voor hem en haar die Hugo Boss onlangs uitbracht.

 

Lees meer over Hugo Boss op Wikipedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating