Binaire Opties Portal

Goede cijfers voor General Motors door vraag naar grote auto’s

General Motors (GM) heeft in de maand februari maar liefst 4 procent meer auto’s verkocht in de Verenigde Staten dan in het jaar daarvoor. Naar eigen zeggen profiteerde het autobedrijf van een sterke vraag naar grote pick-uptrucks en suv’s. Door deze grote vraag wist de autobouwer de verwachtingen van analisten flink te overtreffen.

 

Ook Nissan verkoopt meer auto’s

Niet alleen General Motors, maar ook autobedrijf Nissan heeft meer auto’s verkocht in de maand februari. Dit autobedrijf haalde net niet de stijging van 4 procent, maar zat er niet veel onder. Volkswagen liet een goed herstel zien en verkocht 14 procent meer auto’s dan in de maand februari van 2016. Dit is overigens niet zo vreemd, want vorig jaar werden er relatief weinig auto’s verkocht in de maand februari. Dit had toen nog alles te maken met het dieselschandaal, dat op dat moment nog vrij vers was. Analisten hadden zelfs rekening gehouden met een stijging van 17 procent door dit gegeven, maar dit heeft Volkswagen niet gehaald. Toch heeft het autobedrijf het prima gedaan.

 

Ford: 4 procent minder auto’s verkocht

Ford is het tweede automerk van de Amerikaanse markt, maar dit autobedrijf deed het niet zo goed in februari. Waar de verkopen van General Motors en Nissan respectievelijk 4 procent en bijna 4 procent stegen, gingen de verkopen van Ford juist 4 procent naar beneden. Deze krimp heeft te maken met de sterke verkopen in het grotere segment, waar Ford niet actief is en dus niet van kan profiteren. Analisten hadden de daling in de verkopen van Ford al verwacht en zaten ongeveer goed met hun voorspellingen.

 

Het gaat vrij goed met de Amerikaanse automarkt, maar dan wel vooral met de autobedrijven die grote auto’s produceren. Amerikanen houden van grootsheid, zo blijkt wel weer uit deze ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating