Binaire Opties Portal

Flink verlies bij TomTom door slechte prestaties consumentendivisie

TomTom heeft de cijfers van het tweede kwartaal van dit jaar gepresenteerd. Uit deze cijfers blijkt dat de navigatiedienstverlener geen goed tweede kwartaal heeft gehad: TomTom sloot het tweede kwartaal van 2017 af met een verlies van 160 miljoen euro. Precies een jaar geleden was het verlies van de organisatie nog 12 miljoen euro.

 

Slecht kwartaal voor TomTom: de cijfers

Het tweede kwartaal van TomTom zag er als volgt uit. De omzet van het kwartaal kwam uit op een bedrag van 253 miljoen euro, maar dit was een jaar eerder nog 265 miljoen euro. De verkopen van de consumententak van het bedrijf, gingen met maar liefst 20 procent omlaag naar 126 miljoen euro. Overigens was dit geen verrassing, want analisten hadden zelfs nog op een grotere neergang gerekend voor deze afdeling van TomTOm.

 

Voor het hele jaar, voorziet TomTom een omzet die aan de onderkant van de eerder afgegeven 925 miljoen euro tot 950 miljoen euro ligt. De winstverwachting van het bedrijf is niet aangepast na de presentatie van de slechte kwartaalcijfers.

 

Consumententak TomTom doet het slecht

TomTom heeft al langer te maken met zwakke resultaten bij de divisie die verantwoordelijk is voor de verkoop van navigatiekastjes, sporthorloges en actiecamera’s. Deze afdeling, die producten verkoopt aan consumenten, doet het al tijden slecht. Nu heeft TomTom bekend gemaakt de strategische opties voor de sportactiviteiten verder te gaan onderzoeken, aangezien de resultaten van deze activiteiten zo tegenvallen.

 

Het bedrijf heeft aangegeven zich volledig te willen gaan richten op alles wat met auto’s te maken heeft. Toch gaat het op deze afdeling ook niet altijd goed, want de bekende TomTom navigatiekastjes worden slecht verkocht aan consumenten. Alleen op de zakelijke markt behaalt TomTom nog goede cijfers, want de zakelijke klanten van het bedrijf nemen nog wel veel producten af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating