Binaire Opties Portal

Fiat Chrysler scoort mooie cijfers

Het was op woensdag 26 april een plezierige dag voor de beleggers van Fiat Chrysler. De cijfers van het concern vielen bepaald niet tegen. Het plezier vertaalde zich direct in een hogere koers van het aandeel.

Tevredenheid over alle regio’s

De verkopen in Europa bleken zich het afgelopen kwartaal goed te hebben ontwikkeld. In de regio waarbinnen ons continent valt stegen de verkopen met 12 procent. Met een stabiele markt in de VS toonde Fiat Chrysler dat het ook in die regio haar marktaandeel goed weet vast te houden. De Noord-Amerikaanse markt is voor Fiat Chrysler veruit de belangrijkste markt. In Latijns-Amerika gingen de zaken ook erg goed. Hier nam de omzet toe met meer dan 27 procent. Dat het op dit continent zo goed ging, was mede een gevolg van de positieve invloed van de wisselkoersen.

Flink meer omzet en winst

De totale omzet van Fiat Chrysler kwam in het eerste kwartaal uit op 27,7 miljard euro. Hiervoor werden 1,1 miljoen voertuigen verkocht. De genoemde omzet lag zomaar 4 procent hoger dan de omzet over het eerste kwartaal van 2016. Ook het nettowinstcijfer dat de autofabrikant produceerde lag fors hoger dan in het eerste kwartaal vorig jaar. Deze nettowinst van 641 miljoen euro betekende ruim een derde meer winst voor het concern. Voor de rest van het jaar wordt nog een verdere toename van omzet en winst verwacht.

Schuldenlast slinkt sneller

Het waren niet alleen de omzet- en winstcijfers die de beleggers erg goed bevielen. Ook de schuldenlast van het bedrijf bleek een stuk sneller te zijn afgenomen dan eerst werd verwacht. Met een resterend schuldbedrag van 5,1 miljard euro, lag deze schuldenlast zomaar 800 miljoen euro lager dan oorspronkelijk was verwacht.

Nu even geen fusie

Fiat Chrysler heeft haar fusieplannen met andere automerken in de ijskast gezet. Na enkele mislukte pogingen, is voor dit moment besloten om niet verder te zoeken. Wel wordt nog steeds ingezet op het bereiken van schaalvoordelen. Bijvoorbeeld door de samenwerking met andere bedrijven te zoeken op het gebied van technologische innovatie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating