Binaire Opties Portal

Daimler roept miljoenen auto’s terug om te hoge uitstoot

Het Duitse autobedrijf Daimler heeft maar liefst drie miljoen dieselauto’s teruggeroepen. Het bedrijf is niet gedwongen deze actie uit te voeren, maar roept de auto’s vrijwillig terug. Dit doet Daimler omdat het autobedrijf zich zorgen maakt om de uitstoot van de betreffende wagens. De auto’s worden teruggeroepen om de uitstoot te verminderen. Het gaat om drie miljoen Mercedes-Benz auto’s.

 

Een terugroepactie met hoge kosten

Dat Daimler de dieselauto’s vrijwillig terugroept, is erg opvallend. Niet alleen omdat dit vrijwel nooit gedaan wordt, maar ook zeker omdat de terugroepactie het Duitse autobedrijf veel geld gaat kosten. Volgens persbureau Bloomberg zal de terugroepactie het bedrijf ongeveer 220 miljoen euro kosten en ook voor een groot bedrijf als Daimler, is dit een hoog bedrag.

 

Wanneer de auto’s precies teruggehaald worden en wanneer het bedrag van 220 miljoen euro op de balans van Daimler terecht komt, is nog even afwachten. Het is in ieder geval duidelijk dat de terugroepactie van Daimler een flinke investering is voor het autobedrijf.

 

Daimler wil vertrouwen in dieseltechnologie vergroten

Daimler maakt zich zorgen om de uitstootwaarden van de drie miljoen auto’s die door het bedrijf teruggeroepen worden. De auto’s worden teruggeroepen om de uitstootwaarden te verlagen, waarbij Daimler een hoger doel voor ogen heeft. Het autobedrijf wil namelijk het vertrouwen in de dieseltechnologie vergroten. “Het publieke debat over dieselmotoren zorgt voor onzekerheid. We hebben daarom besloten aanvullende maatregelen te nemen om bestuurders van dieselauto’s gerust te stellen en het vertrouwen in de dieseltechnologie te vergroten”, aldus Daimler-CEO Dieter Zetsche.

 

Het plan is een aanvulling op een actie die in maart al gestart is door Daimler. In het kader van deze actie werden 274.000 kleine auto’s en personenbusjes opgehaald voor een servicebeurt. Ook met deze actie wilde Daimler de auto’s verbeteren en het vertrouwen in de dieseltechnologie wat verhogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating