Binaire Opties Portal

CEO BlackRock: donkere wolken boven aandelenmarkt VS

De directeur van de grootste vermogensbeheerder van de wereld, BlackRock, maakt zich zorgen om de Amerikaanse aandelenmarkt. BlackRock CEO Laurence D. Fink heeft in een toelichting op de kwartaalcijfers van zijn bedrijf gezegd dat ‘donkere wolken samentrekken boven de Amerikaanse aandelenmarkt’. Ook stelt hij dat de aandelenmarkt van de Verenigde Staten dringend de bevestiging nodig heeft dat de bedrijfswinsten sterk blijven en Trump vaart maakt met de infrastructuuruitgaven en belastinghervorming. Gebeurt dit niet? Dan moeten beleggers zich volgens de expert opmaken voor een koerscorrectie van 5 tot maar liefst 10 procent.

 

Expert niet enthousiast over de toekomst

BlackRock heeft een goed eerste kwartaal gehad dit jaar, onder andere door de positieve stemming op de Amerikaanse aandelenbeurs. Toch is de CEO van de vermogensbeheerder niet enthousiast over de toekomst. “De voortekenen worden steeds donkerder”, zo stelt de topman van BlackRock. Hij wijst hierbij onder andere op de dalende autoverkopen en de afnemende activiteit op de markt voor overnames en fusies. Daar komt nog bij dat de werkgelegenheidscijfers in de VS ook tegenvallen, net zoals de consumentenbestedingen van dit moment.

 

“De Verenigde Staten zijn op dit moment de zwakste economie van de G7. Blijft dit zo, dan zijn de koers-winstverhoudingen van ruim 20 procent niet te rechtvaardigen.” Fink waarschuwt dan ook voor een flinke correctie, als er niets verandert.

 

Positief over de toekomst

Fink is niet bepaald positief over de nabije toekomst van de VS, maar over de toekomst op de langere termijn is een van de belangrijkste mannen van Wall Street wel optimistisch. Hij verwacht dat het op de lange termijn wel weer goed zal gaan met de Amerikaanse aandelenbeurs, al is hier niet al te veel over te zeggen door de vele politieke schermutselingen in de Verenigde Staten. Het is dan ook nog even afwachten wat er precies gaat gebeuren met de aandelenmarkt in de VS, ook op de langere termijn.

 

Lees meer over BlackRock op Wikipedia. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating