Binaire Opties Portal

Beleggingsexpert Kevin O’Leary: pas op met de Bitcoin

Kevin O’Leary is een beleggingsexpert die voornamelijk bekend werd toen hij zijn softwarebedrijf voor de mooie prijs van 4 miljard dollar verkocht. Hij spreekt zich regelmatig uit over verschillende soorten beleggingsproducten en ontwikkelingen in de beleggingswereld en heeft zich nu uitgesproken over de Bitcoin. Hij erkent de populariteit van de digitale munt, maar wil beleggers toch waarschuwen. Volgens hem zijn er namelijk twee grote problemen met de Bitcoin, die op deze pagina kort worden beschreven.

 

Probleem #1: de toezichthouders accepteren de Bitcoin niet

Het eerste probleem dat O’Leary met de Bitcoin heeft, is dat de officiële toezichthouders de digitale munt niet accepteren als een acceptabele beleggingscategorie. Dit betekent niet dat de munt niet verhandeld kan worden, maar wel dat de munt altijd een bepaald risico blijft houden. De Bitcoin zou veel meer waard zijn als de toezichthouders de digitale munt wel zouden accepteren als acceptabele beleggingscategorie.

 

Probleem #2: het is niet mogelijk om op de Bitcoin te ‘shorten’

Het tweede en volgens O’Leary grootste probleem met de Bitcoin, is het feit dat het niet mogelijk is om op de Bitcoin te ‘shorten’. Hierdoor bestaat er geen echte graadmeter voor de prijs van de Bitcoin en is de volatiliteit van de Bitcoin erg hoog. Hij erkent de populariteit van de munt onder beleggers van over de gehele wereld, maar is zelf wat huiverig als het op de Bitcoin aankomt. Vooral de hoge volatiliteit van de Bitcoin houdt O’Leary tegen om iets met de digitale munt te doen.

 

Natuurlijk bepaal je helemaal zelf of je wel of niet in de Bitcoin wil investeren. O’Leary is misschien negatief over de munt, maar andere beleggingsexperts zijn juist weer positief. Wel is het altijd goed om rekening te houden met de risico’s van jouw investering. Omdat de Bitcoin geen graadmeter heeft voor de prijs, brengt een investering in de digitale munt wat meer risico met zich mee. Het is altijd goed om hier rekening mee te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating