Binaire Opties Portal

Beleggers hebben licht minder vertrouwen in de economische situatie

Uit de nieuwe BeleggersBarometer van ING blijkt dat beleggers iets minder vertrouwen hebben in de economische situatie in Nederland. Ook blijkt uit de betrouwbare barometer van ING dat Nederlandse beleggers iets minder verwachting hebben voor de AEX-index. De barometer stond begin dit jaar nog op de hoge score van 148, maar is nu gedaald naar 141.

 

Beleggers: ‘America First’ is niet goed voor de wereldeconomie

Ongeveer drie kwart van de ondervraagde beleggers van de BeleggersBarometer van ING denkt dat het America First-beleid van Donald Trump niet positief uit zal pakken voor de wereldeconomie. Zij denken dat het beleid van Donald Trump voor veel problemen kan zorgen, ook in Nederland en dus ook voor Nederlandse beleggers.

 

Positief over stijgende consumentenvertrouwen

De Nederlandse belegger heeft iets minder vertrouwen in economische situatie in Nederland, maar dit betekent niet dat de gemiddelde belegger alleen maar negatief is. Zo is een groot deel van de ondervraagde beleggers in de BeleggersBarometer positief over het stijgende consumentenvertrouwen in eigen land. Het consumentenvertrouwen steeg al in 2016 en de ondervraagde beleggers verwachten dat het consumentenvertrouwen in 2017 nog verder zal stijgen. Het verminderde vertrouwen in de economische situatie in het land komt dan ook voornamelijk door invloeden van buitenaf, niet zo zeer door de situatie in Nederland zelf.

 

Naar de stembus: veel beleggers zijn zwevende kiezers

Tot slot werden de beleggers ook ondervraagd over hun politieke voorkeur. Een groot deel van de beleggers heeft aangegeven niet te weten op welke partij ze moeten stellen. Voor de beleggers die het wel weten, zijn de partijen VVD en PVV favoriet. 18 procent van de ondervraagde beleggers zegt op VVD te gaan stemmen en 15 procent van de respondenten geeft aan op PVV te gaan stemmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating