Binaire Opties Portal

ASML verwacht hogere omzet voor 2017

Goed nieuws voor ASML: het chipbedrijf ligt op koers om de omzet van 2017 met ongeveer een kwart te laten stijgen. Het bedrijf profiteert van een sterke vraag vanuit de geheugenchipindustrie en aan stijgende verkopen van machines op basis van de zogeheten EUV-technologie.

 

Hogere omzet verwacht voor ASML: de cijfers

ASML doet niet zomaar uitspraken over de omzetverwachting voor 2017, maar doet dit op basis van harde cijfers. In het tweede kwartaal van dit jaar overtrof het bedrijf namelijk opnieuw de eigen verwachtingen, door een omzet van 2,1 miljard euro binnen te halen. Deze omzet is maar liefst 8 procent hoger dan de omzet van het eerste kwartaal van 2017. Ook de nettowinst van ASML nam toe in het tweede kwartaal, namelijk met 3 procent tot een bedrag van 466 miljoen euro. Het brutomarge viel iets terug (van 47,6 procent naar 45 procent), maar lag nog altijd hoger dan het bedrijf zelf verwacht had.

 

EUV-technologie haalt veel geld binnen

ASML verdient op dit moment niet alleen veel geld aan de verkoop van geheugenchips, maar ook aan de verkoop van machines op basis van de EUV-technologie. Het tweede kwartaal ontving ASML nieuwe orders voor maar liefst acht EUV-machines. In totaal staan er nu 27 EUV-machines in het orderboek van ASML. Deze machines zijn samen goed voor een toekomstige omzet van 2,8 miljard euro. Met de 27 machines in het orderboek, is de productielijn van ASML voor de komende twee jaar volgeboekt. Dit betekent dat ASML de komende twee jaar nog veilig zit met oog op de productie en dus de omzet en winst.

 

ASML heeft laten weten het aandeleninkoopprogramma van de organisatie te hervatten, gezien de zeer positieve en solide resultaten van het bedrijf. Het aandeleninkoopprogramma van ASML werd begin vorig jaar aangekondigd, maar later opgeschort wegens grote investeringen. Nu gaat het inkoopprogramma dus toch weer door.

 

Lees meer over ASML op Wikipedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating