Binaire Opties Portal

Amerikaanse obligatiebeleggers niet blij met ING

Volgens persbureau Bloomberg zijn Amerikaanse obligatiebeleggers niet bepaald te spreken over ING. De bank zette 4 miljard dollar aan schuldpapier op de markt en kort hierna werd pas duidelijk dat justitie onderzoek of ING een faciliterende rol heeft gespeeld in een omkopingszaak. Amerikaanse obligatiebeleggers vragen zich nu af of ING het financiële risico dat de bank daardoor loopt, niet expliciet had moeten vermelden voor de obligatie-uitgifte.

 

ING verwees alleen naar jaarverslag

ING heeft het onderzoek van justitie niet geheim gehouden, maar heeft hier ook niet expliciet over gepraat in het prospectus dat voorafgaand aan de obligatie-uitgifte werd gepubliceerd. De bank verwees enkel naar een eerder gepubliceerd jaarverslag, waarin de kwestie wel beschreven werd. ING dacht met deze verwijzing te kunnen volstaan, maar Amerikaanse obligatiebeleggers zijn het hier niet mee eens. Zij hadden een expliciete vermelding van het onderzoek van justitie willen zien.

 

Veel Amerikaanse obligatiebeleggers stellen dat zij geen obligaties van ING hadden gekocht als zij op de hoogte waren geweest van het onderzoek naar de omkopingszaak. Het is nu de vraag of het hun eigen verantwoordelijkheid is geweest dat ze niet op de hoogte waren, of dat ING duidelijker had moeten zijn over de huidige stand van zaken bij de bank.

 

Kwestie voorgelegd aan SEC

Enkele obligatiebeleggers die niet achter de manier van handelen van ING staan, zijn naar de Amerikaanse beurswaakhond SEC gestapt. De beurswaakhond zal nu naar de kwestie gaan kijken en hier een oordeel over vellen. De beurswaakhond moet beoordelen of ING wel of niet duidelijk is geweest over de kwestie en wat de verantwoordelijkheid van de obligatiebeleggers in deze situatie precies is.

 

ING heeft laten weten dat men dacht alle procedures op de juiste manier te hebben doorlopen. Het bedrijf was zich van geen kwaad bewust, maar wordt nu dus wel onderzocht door SEC. Wat er uit dit onderzoek zal komen, is nog even afwachten.

Lees meer nieuws over ING op Telegraaf.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Choose a Rating